یونیت چیست؟
در این مقاله میخوانید:
یونیت در کابینت سازی چیست؟ انواع یونیت کداماند؟ جنس یونیتها از چیست؟ ابعاد یونیت چگونه محاسبه میشود؟ مراحل ساخت کابینت و نقش یونیت چگونه است؟ در ادامه مقاله ما به تمامی سوالات شما پاسخ می دهیم. با ما همراه باشید.
یونیت چیست؟
ساخت کابینت مراحل مختلفی دارد و از قسمتهای اصلی و فرعی تشکیل میشود که هر یک کاربرد خود را دارند، از لولاها و پیچها گرفته تا قسمت یونیت در کابینت سازی، اصطلاح یونیت در کابینت سازی به محفظهی داخل آن گفته میشود که برای جاگیری لوازم تعبیه شده است.
این محفظه بسته به کاربری کابینت تعیین میشود و در واقع بخش اصلی و کاربردی کابینت به حساب میآید. یونیت شامل دربها، قفسهها و ابعاد داخل کابینت است که ارتفاع، عرض و حجم کابینت را شامل میشود. در ادامه به بررسی یونیت میپردازیم.
انواع یونیت از نظر شکل و کاربرد
یونیتها از نظر شکل و ابعاد تعیین کنندهی ظاهر کلی کابینت نیز هستند. یونیتهای آبچکان، یونیت زمینی، یونیت کشویی و یونیت دیواری از موارد استفاده در آشپزخانه میباشند، همچنین دربها میتواند به صورت دو درب و تک درب باشد. همچنین دربهای آبچکان در آشپزخانه اکثرا رو به بالا باز خواهد شد.
البته از جایی که کابینتها در مغازهها و کسب و کارهای مختلف استفاده میشود، میتواند یونیت متفاوتی داشته باشد. یونیتها همچنین در ارتفاع قفسهها نیز متفاوتاند و این اختلاف ارتفاع بین هر طبقه کاربری آنها را برای جا گیری ظروف و وسایل تعیین میکند.
همچنین قسمتهایی که برای جا گیری لوازم مختلف مانند لباسشویی و یخچال در نظر گرفته میشود نیز جزو این بخش از کابینت خواهد بود. همچنین یونیتها استانداردهایی دارند اما طبق نیاز کاربر و لوازمی که برای جا گیری آنها به کابینت نیاز دارد میتواند به طور سفارشی هم ساخته شود.
جنس یونیت کابینت
جنس یونیت کابینت معمولا در بیشتر موارد از MDF ساخته میشود و بیشترین کاربرد را دارد. در گذشته فلز کاربرد بیشتری در یونیت کابینت داشت اما با گذشت زمان و بهتر شدن جنس MDF بیشتر مورد توجه قرار گرفت. اما این تنها مورد برای استفاده نیست و تختههای pvc یا ترکیبی از آنها نیز میتوان استفاده کرد. کابینتهای چوبی قیمت بالایی دارند ولی در یونیت آنها از چوب طبیعی نیز استفاده میشود.
ابعاد یونیت
محاسبهی ابعاد یونیت در دو بخش بیرونی و داخلی متفاوت است و استانداردهایی دارد. برای مثال در کابینتها زمانی که عرض یونیت درب ۸۰ سانتیمتر باشد داخل یونیت کمتر خواهد بود. دلیل آن هم ضخامت بدنهی کابینت است.
ام دی افها معمولا ضخامتهای مختلفی دارند اما اندازهی متداول آنها ۱۶ میلی متر میباشد. که از اندازهی داخلی یونیت کم میکند. این موضوع هنگام اندازهگیری و ساخت کابینت باید مد نظر قرار بگیرد.
استانداردهای ابعاد یونیت
ابعاد یونیت در ساخت کابینت علاوه بر توجه به نیازهای مشتری استانداردهایی دارد تا بتواند به صورت پیش فرض برای هر قسمت ساخته میشود. ابعاد عمق و حجم یونیت زمینی ۵۵ سانتیمتر میباشد و یونیت دیواری تا ۳۵ سانتیمتر عمق خواهد داشت. عمق یونیتها برای جاگیری یخچال یا ماشین لباسشویی نیز همین مقدار است مگر اینکه نیاز به عمق بیشتری باشد.
ارتفاع یونیت نیز ۹۰ سانتیمتر میباشد اما در ابعاد یونیت زمینی، ۹۰ سانت با ارتفاع پایهها در نظر گرفته میشود که ارتفاع مفید ۶۰ تا ۷۵ سانتیمتر میباشد. عرض کابینت نیز بسته به فضا محاسبه میشود، اما استاندارد آن برای کابینت یک در ۶۰ سانتیمتر است و کابینت دو درب نیز ۱۲۰ سانت میباشد.
مراحل ساخت یونیت
همانطور که میدانیدساخت کابینت و طرح آن به مشتری وابسته خواهد بود. مراحل ساخت کابینت و یونیت کاملا به یکدیگر مربوط هستند و یونیت ابعاد طول، عرض و حجم و عمق کابینت را مشخص میکند. در ادامه نقش یونیت در مراحل مختلف را بررسی میکنیم.
طرح اولیه
مهمترین قسمت برای ساخت کابینت و محاسبهی یونیت کابینت در هر قسمت رسیدن به یک طرح مناسب برای ساخت کابینت بعلاوهی ابعاد و حجم آن میباشد.
طرح اولیه در ساخت یونیت کمک بسزایی در ساخت مناسب کابینت برای فضای مورد نظر خواهد بود. این طرح معمولا توسط برنامههای سه بعدی انجام میشود یا روی کاغذ اتود زده میشود و ابعاد آن را مشخص میکنند.
اندازه گیری فضا
اندازه گیری فضا توسط کابینت ساز با حضور در محل انجام میگیرد. در این مرحله باید محل قرارگیری لوازم و وسایل دقیق بررسی شود و ابعاد آن محاسبه شود تا کابینت ساز برای هر قسمت یونیت مورد نظر را در نظر بگیرد و کابینت مناسب برای فضا ساخته شود.
مشتریها باید توجه داشته باشند که دیزاین مورد نظر خود را مشخص نمایند تا بعدها با مشکل روبرو نشوند. همچنین باید حجم وسایل آشپزخانه یا هر محل دیگری در این مرحله با کابینت ساز در میان گذاشته شود تا کاملا مناسب آنها یونیت کابینت را اندازه گیری کند.
طراحی اصلی کابینت
بعد از اندازه گیری و پیش طراحی برای مشخص شدن طرح اصلی کابینت نوبت به طرح اصلی میرسد. طرح اصلی میتواند با برنامههای کاربردی مانند ۳D MAX انجام شود. بعد از طراحی اصلی باید ابعاد و اندازههای برداشته شده از فضا محاسبه شود و توسط کابینت ساز این ابعاد برای برش آماده شوند تا برش آنها انجام شود.
انتخاب جنس کابینت نیز بعد از اندازه گیری و باید تعیین شود. جنسهایی مانند چوب طبیعی و استیل ضد زنگ برای کابینتهای ویژه استفاده میشوند و سفارشی هستند. قیمت آنها نیز به طبع بالا خواهد بود. اما در حال حاضر اقتصادی و کاربردی برای یک کابینت میباشد.
مشخص شدن یونیت در این مراحل انجام میشود و سایر مراحل کابینت سازی جنبهی اجرایی دارد که شامل برش، جا گیری اتصالات و لبه چسبانی برای جلوگیری از رطوبت و مونتاژ و نصب نهایی خواهد شد.
نتیجه گیری
شاید تا به اینجا متوجه شده باشید که یونیت شامل چه قسمتهایی است و اهمیت آن در کابینت چه مقدار خواهد بود. یونیت در واقع ابعاد کلی کابینت که برای فضای مورد نظر نیاز است را مشخص میکند. یونیت به طور کلی شامل استانداردهایی میباشد که برای هر فضا و محل قرار گیری کابینت و کاربرد آن در نظر گرفته شده است، اما این ابعاد بسته به نیاز مشتری و فضای مورد نظر و البته با طرح انتخابی قابل تغییر خواهد بود. یونیت هر کابینت آن را به طور اختصاصی برای هر فضا تبدیل خواهد کرد که مناسب با آن ساخته شده است.
پ
دیدگاهها ۰